MySpace Layouts

Myspace Layouts at Pimp-My-Profile.com / You said forever... / Comments

Children Of Bodom Biography - Nymphomaniac Fantasia.

Nymphomaniac Fantasia.

You Can Checkout Any Time You Like But You Can Never Leave

14.08.2008.

Children Of Bodom Biography

Children of Bodom, metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Postoje mnogi nesporazumi oko određivanja žanra ovog benda, ali u osnovi njihova glazba mješavina je melodic death metala, melodic black metala, power metala i speed metala. Tekstovi njihovih pjesama uglavno su pisani engleskim jezikom i prikazuju motive smrti, rata, ubojstava na jezeru Bodom i osobnih gubitaka. Children Of Bodom dolaze iz Espooa, grada nedaleko od finske prijestonice, Helsinkija. Bend je osnovan 1993. godine sa drugim imenom - Inearthed i sa stilom koji se razlikovao od današnjeg. Inearthed su osnovali petnaestogodišnjaci - Alexi Laiho (gitara, vokal) i bubnjar Jaska Raatikainen. Nakon što je Samuli Miettinen došao u bend,Inearthed je ušao u studio i snimio svoj prvi demo album Implosion Of Heaven. 1995. bend je ušao u Astia studios i snimio svoj drugi demo album Ubiguitous Absence Of Remission. Neposredno nakon snimanja druge demo snimke bendu se pridružio Alexander Kuoppala. Krajem 1995. Samulijeva obitelj se preslila u SAD i tako je Samuli napustio Inearthed.Tako su se bendu pridružili novi basist Hennka T. Blacksmith i klavijaturist Jane Pirisjoki. U veljači 1996. snimljen je treći demo Shining.

Bend je slao svoje demo snimke raznim diskografskim kućama ali od nijedne nisu dobili odgovor. Tako su odlučili snimiti prvi studijski album. Došlo je do promjena u postavi benda. Jani Pirisjoki je izbačen i na njegovo mjesto je došao Janne Warman. Nakon snimanja albuma dobili su ponudu male belgijske diskografske kuće. Ponuda i nije bila dobra ali je bila najbolja koju su dobili pa su odlučili potpisati. U to vrijeme Alexander je radio sa Samijem Tentzom kojemu je dao jedan primjerak albuma. Sami je album dao Ewo Rytkönenu koji je radio u finskoj diskografskoj kući Spinefarm Records. Album mu se toliko svidio da im je ponudio ugovor. No Inearthed je već bio potpisao za belgijsku kuću pa su morali promijeniti ime u Children of Bodom.

Ime benda vuče porijeklo od novinarskog naziva Children Of Bodom za tinejdžere koji su, kampirajući lipnja 1960. godine na obali jezera Bodom, bili brutalno izmasakrirani. Samo jedan preživjeli zadržan je u psihijatrijskoj ustanovi zbog psihičkih problema.Slučaj nije riješen do danas, ali je predstavljao inspiraciju za mnoge, pa i za ovaj bend čiji je i danas zaštitni znak upravo Reaper koji nikada nije otkriven. Nedugo nakon što je Something Wild izdan u Finskoj, potpisali su ugovor sa Nuclear Blastom. CoB je snimio jednu novu pjesmu Children of Bodom i izdao je kao singl koji je bio na prvom mjestu u Finskoj 8 tjedana.

Uslijedile su mnogobrojne turneje, te su utom razdoblju oživjele i neke nove pjesme za album Hatebreeder. Malo prije nego što je album izdan, izašao je singl Downfall, koji je sadržavao obradu pjesme grupe Stone, No Commands. Hatebreeder je izdan 1999., i za njim je uslijedilo još više uspjeha. CoB su otišli u Japan i imali tri nastupa, jedan u Osaki i dva u Tokiju, te je izdat live album Tokyo Warhearts. Laiho je suradivao i sa bendovima Impaled Nazarane i Sinergy (čijom se pjevačicom Kimberly Gross i oženio). Novi singl Hate Me pušten je u prodaju nedugo prije izlaska trećeg albuma Follow The Reaper. U prvom tjednu prodan je u više od 50000 primjeraka, što ukazuje na ogroman porast popularnosti. 2002. godine izlazi novi singl You're Better Off Dead, a poslije njega izlazi album Hate Crew Deathroll. Album je bio mješavina starijih uradaka, ali i pokazatelj daljnjeg usmjeranja glazbe CoB-a. Album je bilježio uspjehe na svim područjima, te je bend postao jedan od predvodnika cijele metal scene.

Ubrzo nakon izdavanja novog albuma, bend napušta Alexander Kuoppala, a zamjenjuje ga Roope Latvala i Sinergya. Bend izdaje i DVD EP Trashed, Lost&, koji je bio samo predigra za 5. po redu album Are You Dead Yet?. Reakcije fanova varirale su od dobrih do loših, međutim album je komercijalno vrlo dobro prošao. u listopadu 2006. izlazi DVD izdanje koncerta u Stockholmu, u veljači iste godine.

Sadasnji clanovi benda:
*Alexi "Wildchild" Laiho - vokal, vodeća i ritam gitara
*Jaska Raatikainen - bubnjevi
*Hennka T. Blacksmith - bass
*Roope Ukk Latvala - ritam i vodeća gitara


Bivsi clanovi benda:
*Alexander Kuoppala - ritam gitara (1993.-2003.)
*Jani Pirisjoki - klavijature (1995.-1997.)
*Samuli Miettinen - klavijature (europska turneja 1998.)


Albumi
*Something Wild (1997.)
*Hatebreeder
(1999.)
*Tokyo Warhearts
(live, 1999.)

*Follow The Reaper
(2000.)

*Hate Crew Deathrolle
(2003.)

*Are You Dead Yet?
(2005.)

*Stockholm Knockout Live
(live, 2006.)

*Blooddrunk (2008.)

 

 

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic